Yabancı Diller Yüksekokulun'da 27 Eylül 2021 Tarihinde 2021-2022 Akademik Yılı Hazırlık Eğitimi Öğrencilerine Oryantasyon Düzenlenlendi

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda derslerin başlangıç tarihi olan 27.09.2021 Pazartesi günü her sınıfta oryantasyon gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında, hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik eğitim-öğretim faaliyetleri, ders içerikleri, ölçme-değerlendirme esasları, yönetmelik, çevrim içi dersler ve akademik takvim gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılmıştır. Neden İngilizce öğreniyoruz, İngilizce öğrenmenin önemi ve akreditasyon hakkında bilgiler verilmiştir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra covid-19 tedbirleri ve uyulması gereken kurallar, sıfır atık projesi, kütüphane kullanımı gibi konularında da bilgilendirme yapılmıştır. Öğrencilerin yerleştirildikleri sınıflardaki danışman hocaları tarafından yapılan oryantasyon sunumları sayesinde öğrencilerimizin hazırlık eğitimi sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak hedeflenmiştir. Bu bilgilendirme sunumları sonunda, dil öğrenme ve hazırlık eğitimine ilişkin öğrencilerin bilmek istedikleri diğer konulardaki soruları cevaplanmış, böylece yeni akademik yılın ilk ders günü tamamlanmıştır.