Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadelede ZBEÜN Yabancı Diller Yüksekokulu “Ben De Varım” Dedi

İçinde bulunduğumuz çağın vazgeçilmez bir parçası ve geleceğin altyapısı olan teknolojinin, sunduğu imkân ve kolaylıklar hayatımızın yadsınamaz bir gerçeği. Bütün bu katkıların yanında, dijitalleşmenin getirmiş olduğu olumsuz etkilerin ise, şimdiden mevcut ve giderek artış gösterme potansiyeli barındıran bir tehdit halini almaya başlaması, bu gerçeğin trajik boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu olumsuz etkiler içerisinde listenin ilk sıralarına yerleşen “teknoloji bağımlılığı” ise herhangi bir sınırlama olmaksızın küresel bir sanal salgın riski taşımaktadır. Bu tehdit ile mücadelenin, sadece Covid-19 salgını ile sınırlı kalamayacak olan “yeni normal” kavramının bir parçası haline gelmesi gerektiği gerçeğine hassasiyet gösteren ZBEÜN Yabancı Diller Yüksekokulu, Zonguldak ili Kozlu ilçesi Gençlik Merkezi’nin hazırlayıp yürüttüğü “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele” konulu konferansa ev sahipliği yaptı. 12 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve yüksekokul personel ve sınıf temsilcilerinin katılım sağladığı etkinlikte, teknolojik araçların (özellikle iletişim araçları), özel hayat gizliliğinin ihlali ve çeşitli suçların (cinayet, darp, soygun vb.) işlenmesine oluşturduğu zemin ile ilgili çarpıcı bilgi ve istatistiklerin paylaşılmasının yanı sıra katılımcılara bu risklere karşı alınabilecek tedbirler aktarıldı. Konferans, yüksekokul müdürümüz Öğr. Gör. Sayın Okşan DAĞLI’nın kapanış konuşması ve Zonguldak ili Kozlu ilçesi Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Serdar ÖZADA' ya teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.