“Pearson Assured International” Akreditasyon Kurumu Tarafından 23 Ekim 2019 Tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu’na 3. Yıllık Ziyaret Gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual tarafından denetlenen Pearson Assured  International kurumu tarafından 22/09/2017 tarihinde akredite edilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulumuz  23 Ekim 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen  3. ziyaretleriyle  yıllık denetime tabi tutulmuştur. Pearson tarafından “Pearson Assured International ” başlığı altında sunulan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, kurumsal kalite güvencesine (organizasyon), öğrenme eko-sisteminin kalitesine ve ölçme-değerlendirme süreçlerine odaklanarak bağımsız bir kalite uzmanı tarafından incelemelerde bulunulmuştur.   İncelemenin ardından uzman kalite denetçisi yukarıda belirtilen kalite ölçütleri kapsamında okulumuzda  detaylı bir değerlendirme yapmıştır.

Akreditasyon sürecine dair bir açıklama yapan ZBEÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okşan DAĞLI şunları söyledi: “Kalite güvencesi”; son yıllarda yükseköğretim sisteminde ele alınan en önemli konulardan biridir. Yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerinde sistematik ve sürdürülebilir yaklaşımları ön planda tutma istekleri “kalite güvencesi”, “akreditasyon” gibi olguları önemli kılmaktadır. Özellikle yabancı dil eğitiminde yaşanan sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, kurumların uluslararası standartlarda bir kontrol sürecine girmelerini zorunlu hale getirmektedir. Görev süresi içinde sürecin başlatılmasında öncülük ederek bizleri her zaman destekleyen önceki Rektörümüz şu anki  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e ; göreve geldiği günden itibaren çalışmalarımızı yakından takip eden  ve desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa ÇUFALI’ya ve her aşamasında emeği geçen tüm Yabancı Diller Yüksekokulu  öğretim elemanlarımız  ile idari personelimize  teşekkür ediyorum.

Yıllık kalite denetim ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam edecek olan Pearson Assured International Akreditasyon Kurumunun bir günlük denetim programı, kurumun bağımsız kalite uzmanı Dean Littler tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya yapılan ziyaret ile son bulmuştur.