ZBEÜN YDYO, Erasmus Eğitim Hareketliliği Programı için "Temsil, Gelişim ile Mümkündür" dedi.

Değişim ve gelişimin hem ulusal hem de uluslararası paydaşlar ile kurulan etkileşim sayesinde süreklilik kazanabileceği anlayışını benimseyen ZBEÜN Yabancı Diller Yüksekokulu, Erasmus Eğitim Hareketliliği Programı kapsamında Sarsen Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi’nden gelen öğretim üyesi Doç.Dr.Tolkyn ABDRAKHMANOVA’yı ağırladı. Yalnızca yüksekokul değil aynı zamanda üniversitemiz, ilimiz ve ülkemizi temsil noktasında önem arz eden bu ziyarete gereken hassasiyeti gösteren yüksekokul yönetimi süreç boyunca yoğun bir çaba sarf etti. 16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında kurumumuzu yakından inceleme fırsatı bulan Abdrakhmanova, idari sistem ve işleyiş ile akademik faaliyetlerimizi yerinde gözlemleyerek idari ve akademik personelimiz ile fikir ve görüş alışverişinde bulundu. Detaylı bir program dâhilinde konuk edilen hocamız, müfredat hazırlama ve geliştirme ofisi, ölçme-değerlendirme ofisi ve mesleki gelişim birimi başta olmak üzere ofis ve birimlerimizi ziyaret ederek yetkili öğretim görevlilerinden faaliyetler hakkında bilgi aldı. Genel sınav haftası dâhilinde ölçme ve değerlendirme süreçlerini canlı olarak gözlemleyen hocamız, programın ilerleyen günlerinde, Farabi Kampüsü’nde gerçekleştirilen üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü ziyareti ve kampüs turu ile beraber, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılarak öğrencilerimizle eğlenceli bir zaman geçirdi. Öğretim Görevlisi Dr. Behice Ceyda SONGÜL eşliğinde düzenlenen şehir turu ile ilimiz doğal ve kültürel zenginliğine tanık olma fırsatı bulan Abdrakhmanova, başta yüksekokul müdürümüz Öğr.Gör. Okşan DAĞLI ve Öğr.Gör.Dr. Behice Ceyda SONGÜL olmak üzere tüm personelimize, ziyareti süresince kendisine gösterilen ilgi ve misafirperver yaklaşımdan ötürü duyduğu şükranı ileterek programı tamamladı.