ZBEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Tüm Öğrencilere, Akademik ve İdari Personele Türkiye’de Kadın Girişimciliği Hakkında Bilgilendirme Sunumu Gerçekleştirilmiştir.

Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Gizem Parsova, 03.11.2021 tarihinde yüksekokulumuz bünyesindeki tüm öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize “Türkiye’de “Kadın Girişimciliği” hakkında bilgi veren bir sunum yapmıştır. Video konferans aracılığıyla gerçekleşen sunumda, kadın girişimciliğini güçlendirmek için yapılan çalışmalara dikkat çekilmiştir. Ayrıca kadın girişimciliğini olumsuz etkileyen faktörlere ve kadının toplumsal konumunun bu faktörlerle ilişkisine de değinilmiştir. Sunumunda 2017 yılı Ocak ayında bitirdiği yüksek lisans tezinin kadın girişimciliği hakkındaki bulgularına da yer veren öğretim görevlisi Gizem Parsova; kadın girişimciliğinin ulusal kalkınmadaki önemini vurgulayan bir sunum gerçekleştirmiştir.